Bulgaria: Partidul premierului câştigă din nou alegerile locale. Participarea la vot a fost de 43%

0

În Bulgaria, alegerile locale au fost câştigate de partidul de centru-dreapta GERB, aflat la guvernare dar rezultatele sunt mai slabe decât cu patru ani în urmă.

La Sofia, cursa pentru primărie se va decide într-un tur de balotaj între Iordanka Fandakova , candidata GERB care luptă pentru un al cincilea mandat consecutiv şi independenta Maia Manolova, susţinută de o serie de partide de opoziţie. Primele proiecţii arată că Fandankova a obţinut în primul tur circa 35% la voturi, faţă de 25-26% pentru oponent ei.

Cu toate acestea, Fandankova pare să fi pierdut peste 100 de mii de voturi, faţă de acum patru ani. Al doilea tur de scrutin va avea loc pe 3 noiembrie, scrie adevarul.ro.

Cu patru ani în urmă, GERB a câştigat 22 din 28 de municipii, din care 11 din primul tur. De această dată, mult mai multe curse locale vor fi decise în turul de balotaj. Participarea la vot a fost de 43%.  Din 2009, partidul GERB al premierului Boiko Borisov a câştigat toate cursele electorale importante, cu o excepţie.

Citește și Bulgaria are doua reactoare nucleare funcționale la Kozlodui, pe Dunăre

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele