Bridgestone lansează anvelopele agricole VX-TRACTOR

0

Bridgestone lansează anvelopele agricole VX-TRACTOR, cu o rezistență mai mare la uzură pe carosabil, pentru o durată mai mare de exploatare și transportarea unor încărcături de gabarit mai mare.

VX-TRACTOR a fost dezvoltată în centrul R&D al Bridgestone din Italia și este produsă în fabrica Bridgestone din Puente San Miguel, Spania. Anvelopele vor fi lansate inițial în douăsprezece dimensiuni diferite pentru aplicații pe osie față și spate, variind între 24 și 42 inci. Alte dimensiuni vor completa gama în 2019.

„Noua anvelopă VX-TRACTOR vine să completeze gama actuală de anvelope VT-TRACTOR de la Bridgestone pentru tractoare și gama de anvelope VT-COMBINE pentru combine de treierat. Carcasa anvelopei VX-TRACTOR utilizează o tehnologie care permite presiuni de umflare de la 0,6 până la 2,4 bar, perfect ajustată la orice condiții de operare și oferă siguranță chiar și cu cele mai grele încărcături. În timp ce modelul brevetat de bloc spiralat, a cărui eficiență a fost deja dovedită, optimizează tracțiunea și reduce alunecarea, volumul suplimentar al blocului ii conferă anvelopei o rezistență mai mare la uzură, un aspect cu precădere important pentru tractoarele care operează atât pe câmp cât și pe carosabil” a explicat Mark Sanders, General Manager, Agriculture, Bridgestone EMEA.

Principalul aspect pe care s-au concentrat inginerii a fost performanța anvelopei. Dorindu-și ca utilizatorii să aibă maximă încredere în VX-TRACTOR, aceștia au încorporat modelul de blocuri brevetat de Bridgestone. Au urmărit apoi să crească rezistența la uzură, în special pe carosabil, făcând blocurile de pe VX-TRACTOR mai lungi și mai late, cu un volum cu până la 20% față de ce există pe piață.

Acest volum mai mare al blocurilor oferă o adâncime totală a benzii de rulare. În același timp, carcasa a fost proiectată să minimizeze tensiunea internă. Astfel, anvelopa funcționează la viteze ridicate și, în situația în care se transportă încărcături grele, la presiuni de până la 2,4 bar.

Volumul mai mare de cauciuc crește puterea, minimizând efectele eroziunii, fricțiunii și utilizării. Banda de rulare premium în șase straturi protejează împotriva deteriorării și a eventualelor perforări. Suprafața flancului a fost, de asemenea, redusă și ranforsată, scăzând și mai mult vulnerabilitatea anvelopei la perforări. VX-TRACTOR a fost fabricată cu un nou compus de cauciuc care crește rezistența la uzură în comparație cu anvelopele Bridgestone anterioare. Acest compus înlocuiește parțial uleiul mineral cu uleiuri vegetale ecologice, îmbunătățind durata de exploatare a anvelopelor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele