Bogații cheltuie enorm în pandemie pe ceasuri și băuturi de superlux

De ce Ion Iliescu, fostul comunist, președinte al României sau lider al FDSN-ului a ajuns să vândă un Rolex

0

Ceasuri, băuturi fine, totul are un preț pentru bogații autohtoni sau pe cei de pe mapamond când vine vorba de licitații ”oculte” ochiului muritorului de rând. Este vorba de ceasuri din aur, sau sticle de coniac exclusiviste.

 

Exemplarul Richard Mille RM030, supranumit „ceasul vedetelor” şi care este purtat de Rafael Nadal sau Jay-Z, a fost vândut la licitaţie. Ceasul din 2011 a ajuns să fie adjudecat după 20 de minute de licitaţie pentru suma de 112.500 euro, preţul de pornire fiind de 90.000 de euro.

Cel mai disputat a fost însă Rolex-ul President, ce a aparţinut lui Ion Iliescu. Douăzeci de persoane au licitat pentru ceasul din aur purtat de fostul preşedinte în perioada 1993-1995. Într-un final, acesta a fost vândut cu 22.000 de euro, preţul iniţial fiind de 15.000 de euro.

Acum, întrebarea ar fi care este motivul pentru care fostul comunist, președinte al României sau lider al FDSN-ului din timpul decapitalizării României, perioadă plină de securiști din aparatul de stat opresiv al lui Ceaușescu, a ajuns să vândă un Rolex.

Atât Richard Mille, cât şi Rolex-ul lui Iliescu vor rămâne în ţară, fiind cumpărate de colecţionari din România.

Cognac/coniac din cele mai exclusiviste

O sticlă rara de coniac, veche de 258 de ani, a fost vândută cu 118.580 lire sterline, aproximativ 146.000$, la o licitaţie organizată de firma Sotheby’s din Londra.

Sticla este una dintre cele 3 care mai există în lume şi a fost produsă în 1762 de Maison Gautier sub numele Grand Frere (n.r Fratele mai mare).

O sticlă mai mică se află la muzeul Gautier din sud-vestul Franţei, în timp ce o altă sticlă a fost vândută la o licitaţie organizată în 2014 la New York.

Specialiştii spun că coniacul are toate şansele să îşi fi păstrat aroma şi gustul, pentru că “nivelul alcoolului este atât de ridicat şi asta ar fi acţionat ca un conservant timp de sute de ani”, spune Jonny Fowle.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele