Blocarea creată de COVID-19 poate salva mai multe vieți prin prevenirea poluării decât prin prevenirea infecției

Blocarea globală inspirată de noul coronavirus, a închis fabricile și a redus călătoriile, reducând și poluarea letală, inclusiv gazele cu efect de seră care încălzesc climatul.

0
WUHAN, CHINA - FEBRUARY 03: (CHINA OUT) An aerial view of the roads and bridges are seen on February 3, 2020 in Wuhan, Hubei province, China. The number of those who have died from the Wuhan coronavirus, known as 2019-nCoV, in China climbed to 361 and cases have been reported in other countries including the United States, Canada, Australia, Japan, South Korea, India, the United Kingdom, Germany, France, and several others. (Photo by Getty Images)

Jeff McMahon, jurnalistul Forbes, din Chicago care scrie articole despre schimbările climatice și tehnologia ecologică a făcut o analiză distantă cu privire la impactul pe care îl are COVID-19 la nivel global. El a susținut mesajul lansat de directorul Observatorului Hugo, bazat pe o paralelă între numărul victimelor COVID-19 și numărul de decese a căror cauză este poluarea.

În imaginea de mai sus este o stradă goală din Wuhan, la început de februarie. China făcea eforturi sigure ca să mențină numărul de persoane afectate de noul virus.

Blocarea globală inspirată de noul coronavirus, a închis fabricile și a redus călătoriile, reducând și poluarea letală, inclusiv gazele cu efect de seră care încălzesc climatul.

Blocarea poate salva mai multe vieți de la reducerea poluării decât sunt amenințate de virusul însuși, a declarat François Gemenne, directorul Observatorului Hugo, care studiază interacțiunile dintre schimbările de mediu, migrația umană și politică.

Destul de ciudat, cred că numărul decesurilor cauzate de coronavirus la sfârșitul zilei ar putea fi pozitiv, dacă luăm în considerare decesele cauzate de poluarea atmosferică”, a spus Gemenne, citând, cele 48.000 de persoane care mor anual în Franța din cauza poluarii atmosferice. Din același motiv, numărul ajunge la aproape un milion în China.

Oamenii de știință estimează cifra de decese în SUA, în urma poluării aerului, la peste 100.000 de persoane pe an. Organizația Mondială a Sănătății estimează numărul global la 7 milioane. Numărul de victime globale ale unei pandemii rămâne în mare parte o problemă de conjunctură. Unii experți au comparat-o cu focarul de gripă din 1957 care a ucis puțin peste un milion.

Reducerile poluării aerului și a încălzirii globală ar putea salva mai multe vieți. „Mai mult decât probabil, numărul de vieți care ar fi cruțat din cauza acestor măsuri de închidere ar fi mai mare decât numărul de vieți care ar fi pierdute din cauza pandemiei”, a spus Gemenne în cadrul unei aparițiii în dezbateriile TV din Franța 24.

Felul în care reacționăm la aceste amenințări ar trebui să ne motiveze să luăm o pauză. Pentru a considera de ce răspundem atât de puternic unei probleme, cu mai puțin letalitat, iar une probleme mai puțin vizibile, cu un număr și mai mare de decese.

Sunt vremuri destul de fascinante. Ceea ce mă surprinde cel mai mult este faptul că măsurile pe care suntem gata să le luăm pentru a face față acestui coronavirus sunt mult mai severe decât măsurile pe care am fi gata să le luăm pentru a face față schimbărilor climatice sau poluării atmosferice. Cred că este ceva care ar trebui să ne pună pe gânduri. De ce ne este mult mai mare frică de coronavirus decât de schimbările climatice sau de poluarea atmosferică sau de alte tipuri de amenințări? Ce este atât de special cu coronavirusul încât suntem gata să punem întreaga lume în blocare din cauza asta?

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele