Băsescu, despre Viorica Dăncilă: ”Desprinderea de Dragnea a început mai demult”

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi seara, că nu se îndoieşte de loialitatea premierului Viorica Dăncilă faţă de PSD, însă ea nu doreşte să fie compromisă. 

În plus, Băsescu consideră că desprinderea de liderul partidului, Liviu Dragnea, a început mai demult, atunci când prim-ministrul a afirmat că nu va da nicio ordonanţă decât când o primeşte de la ministrul Tudorel Toader, ştiind foarte bine că acesta nu-i va trimite un asemenea act normativ.

”N-am dubii de loialitatea doamnei Dăncilă faţă de PSD. În acelaşi timp, ca predecesorii dânsei, Grindeanu şi Tudose, nu vrea să iasă compromisă. (…) Nu acum a apărut despinderea de ideea de a fi soldat credincios al lui Dragnea. A apărut atunci când a declarat că nu dă nicio ordonanţă până când nu o va primi de la ministrul Justiţiei, ea ştiind foarte bine că ministrul Justiţiei nu-i va trimite nicio ordonanţă. Desprinderea de Dragnea a început mai demult”, a declarat Traian Băsescu, joi seară, la B1 TV, potrivit News.ro.

Senatorul PMP consideră că în jurul premierului s-a format deja o echipă.

”Eu cred că în jurul dânsei s-a format deja o echipă care este contrapondere la slugarnicii Ştefănescu, Nicolae, Nicolicea, Iordache, ăştia care îi fac servicii lui Dragnea în ideea unei numiri, unii pe la Curtea Constituţională, alţii prin altă parte. După mine, doamna Dăncilă nu va face jocul lui Dragnea din punctul de vedere al ordonanţei şi nici pe cel cu trecerea prin Parlament a remanierii”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut joi seara, într-o emisiune televizată, că premierul Viorica Dăncilă nu a vrut să vină în Parlament pentru remanierea Guvernului. Dragnea a spus că Dăncilă, probabil, s-a gândit că nu e sigură majoritatea PSD-ALDE, deşi cei din coaliţie au asigurat-o că nu sunt probleme din punctul acesta de vedere.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele