Barna: Vreau să cred că PNL şi premierul îşi doresc cu adevărat alegerea primarilor în două tururi

0

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat miercuri că ar dori să creadă că PNL şi premierul Ludovic Orban îşi doresc cu adevărat ca alegerea primarilor să se realizeze în două tururi, amintind că acesta este un punct din acordul politic dintre cele două formaţiuni, relatează Agerpres.

 

„Vreau să cred că PNL şi premierul Orban îşi doresc cu adevărat ca România să aibă primari în două tururi. Şi rămân în continuare nişte opţiuni deschise în perioada următoare, o să vedem ce se va întâmpla cu moţiunea. Este o prioritate pentru România (primari în două tururi – n.r.). Poziţia noastră va fi consecventă în linia aceasta şi unul dintre elementele de presiune asupra PNL pe care vom continua să le menţinem”, a declarat Barna, la Parlament.

Întrebat dacă a progresat acordul cu PNL, liderul USR a spus: „Astăzi a mai progresat cu un pas – primari în două tururi. Mai este subiectul Roşia Montană, mai sunt trei zile în care Guvernul trebuie să aibă o abordare activă pe depunerea acestui dosar, mai sunt elemente legate de zona de mediu care încă nu au fost îndeplinite. Port un dialog permanent cu premierul”.

Barna a atras atenţia că deciziile CCR „tind să devină din ce în ce mai surprinzătoare în România” şi a reafirmat că alegerile anticipate se menţin între priorităţile USR, alături de eliminarea pensiilor speciale şi alegerea primarilor în două tururi.

„Poziţia noastră a fost constantă: vrem eliminarea pensiilor speciale, votăm orice iniţiativă din Parlament care face paşi în această direcţie. E decizia premierului cum ajungem la alegeri anticipate, este o altă prioritate care se regăseşte şi în acordul nostru politic. Instrumentul prin care se poate ajunge la anticipate este fie o moţiune de succes, fie demisia şi asta e o decizie pe care poate să o ia”, a adăugat liderul USR.

Citește și: Barna: Dacă PNL are propriul candidat, ne batem joc de Capitală

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele