Barna: Nu vom vota niciun viitor Guvern și nu mergem cu nicio propunere la Cotroceni

0

Dan Barna a declarat după căderea Guvernului Orban că USR nu va vota niciun viitor Guvern și că nu va înainta o propunere de premier președintelui Iohannis pentru că România are nevoie de alegeri anticipate. Barna a mai spus că majoritatea actuală este toxică, fapt care s-a văzut în căderea Guvernului, dar și că PNL și USR au nevoie de candidați comuni în marile orașe pentru a învinge PSD, dând exemplul capitalei.

 

Dan Barna a ridicat un semn de întrebare cu privire la decizia PNL de a nu mai emite ordonanță de urgență pentru alegerile în două tururi și că PNL va trebui să demonstreze că nu există un nou USL prin nominalizarea unor candidați comuni cu USR în marile orașe:

”Avem o majoritate toxică în Parlament, iar căderea Guvernului confirmă acest lucru. Rămâne un semn de întrebare decizia premierului de a bonifica baronii, pentru că nu s-a mai emis acea ordonanță promisă de PNL privind alegerile în două tururi.  Este o zi tristă pentru România pentru că românii nu vor avea primari care să schimbe lucrurile (…). Așteptăm ca în săptămânile următoare, PNL să fie deschis la a decide candidați unici acolo unde ne luptăm cu PSD în marile orașe.

Candidați unici ar însemna că putem să scăpăm de PSD. Dacă nu vom avea candidat unic la București, Gabriela Firea rămâne primar și va fi o catastrofă (…) Decizia asupra următoarei nominalizări aparține președintelui. Noi nu vom vota niciun fel de Guvern pentru că România are nevoie de anticipate. Nu vom merge cu nicio propunere pentru că România are nevoie de anticipate, vom face tot ce e posibil pentru asta”, a declarat Dan Barna, miercuri, după căderea Guvernului Orban.

Citește și: Barna, atac frontal la UDMR

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele