Barna își dă declarațiile la întors

0

Dan Barna își ”traduce” propriile declarați susținând acum că s-a referit la faptul că preşedintele, în calitate de şef al CSAT, ”se poate asigura că instituţiile funcţionează cum trebuie”, după ce a afirmat că, dacă ar fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat.

”Vreau să clarific o afirmaţie care a fost scoasă din context după emisiunea la care am participat aseară la TVR. Evident, nu cred că dacă aş fi preşedinte nu s-ar mai întâmpla nicio nenorocire în România, dar cred că preşedintele, care conduce CSAT-ul, se poate asigura că instituţiile care se ocupă de siguranţa publică a cetăţenilor funcţionează cum trebuie”, a scris, joi, pe Facebook, Dan Barna, deşi afirmaţia sa în emisiune a fost: ”Eu vreau să cred că dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat”..

Acesta a exlicat faptul că modul în care au acţionat Poliţia şi celelalte instituţii publice în ultimele două săptămâni ”este rezultatul unei degradări continue de ani de zile, în care nimeni nu a pus nici măcar o întrebare”. ”În viziunea mea, preşedintele nu lucrează doar în timpul crizelor, el trebuie să lucreze mai ales între crize tocmai pentru a preveni disfuncţionalităţile din instituţii care ajung să producă drame. Preşedintele poate impulsiona o reformă la nivelul tuturor instituţiilor din stat, preşedintele poate seta un standard în privinţa modului de lucru între instituţiile statului, preşedintele poate cere de la Guvern respectarea criteriilor de competenţă în numirea oamenilor în instituţii”, a mai scris Barna.

Citește și: Comisia de dialog își dorește ca școala să înceapă mult mai devreme în acest an

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele