Barna ar susține un Guvern din care fac parte ALDE și ProRo, dar nu PSD

0

Dan Barna spune că formațiunea pe care o conduce ar putea accepta susținerea unui guvern de tranziție, chiar dacă în el ar fi membri ALDE și Pro Romania, condiția fiind totuși aceea de respectare a condițiilor de integritate USR. Barna consideră că succesul moțiunii de cenzură nu este cert, relatează Digi24.

„În cele din urmă Parlamentul are rolul să legifereze și să acționeze, inclusiv într-o moțiune de cenzură, pentru beneficiul cetățenilor, nu pentru al nostru. Nu guvernăm pentru noi înșine. Trebuie să ridicăm ochiul de la șireturi și să ne uităm un pic la orizont. Această guvernare face rău. Nu e vorba de încredere, ci de a stabili un acord prin care susținem parlamentar un guvern care respectă niște priorități pentru noi”, a spus Dan Barna.

Întrebat dacă ar susține și un guvern din care fac parte ALDE și Pro România, Dan Barna a spus că USR susține orice guvern non-PSD care își asumă condițiile pe care le pune partidul său, fără a se gândi în mod particular la persoane. El a dat ca exemplu de obiective urmărite de USR într-o guvernare de tranziție alegerea primarilor în două tururi, abrogarea ordonanței 114 și revenirea asupra modificărilor aduse legilor justiției.

Citește și Dan Barna: Deciziile CCR arată că alegerile anticipate sunt singura soluție pentru criza politică

„Noi vedem această guvernare ca o guvernare de tranziție pentru anticipate. Susținem un astfel de guvern, dacă își asumă obiectivele care pentru noi contează”, a declarat Dan Barna.

Dar dacă dacă ar fi nominalizat un premier tot de la PSD, iar guvernarea de tranziție ar fi asigurată de o alianță din care ar face parte și PSD, Dan Barna spune că USR nu ar susține un astfel de guvern.

Liderul USR mai spune că vrea ca la consultările de la Cotroceni, care vor fi convocate dacă trece moțiunea, va susține ideea unui acord cu celelalte partide pentru a declanșa alegeri anticipate.

„USR a fost un partid consecvent. Dacă vom cădea de acord pentru alegeri anticipate, nu mai intrăm în secvența asta” declară Barna.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele