Banca Transilvania diminuează ratele pentru creditele în CHF preluate după achiziţia Bancpost

0
franci elvetieni - conversie

Banca Transilvania (BT) elimină comisionul de administrare pentru întreg portofoliul de credite în franci elveţieni (CHF) preluat de la Bancpost, în urma negocierilor purtate cu Asociaţia Credere în luna ianuarie a acestui an, arată un comunicat remis astăzi.

 

Reprezentanții Asociației Credere susțin: “Vorbim despre un număr de 381 de contracte de credit care vor beneficia de eliminarea comisionului de administrare de 0,1% aplicat ca procent la soldul creditului, fapt care se transpune într-o diminuare a ratei lunare cu circa 15%. Măsura va fi implementată automat începând cu mai 2020 şi este aplicabilă strict pentru viitor”.

Potrivit sursei citate, pentru creditele în franci elveţieni, comisionul lunar de administrare a reprezentat “o sumă considerabilă” din rata lunară plătită de fiecare debitor.

“Prin eliminarea acestuia până la maturitatea creditelor, fiecare debitor salvează mii de franci elveţieni”, se mai spune în comunicatul citat de Agerpres.

În perioada următoare, Banca Transilvania urmează să realizeze o analiză asupra dobânzilor aplicabile începând cu implementarea OUG 50/2010, în vederea identificării unor măsuri suplimentare de diminuare a ratelor împrumutaţilor în franci elveţieni.

Banca Transilvania nu a acordat împrumuturi în franci elveţieni, acest portofoliu fiind dobândit în urma achiziţionării Volksbank şi Bancpost.

Totodată, Banca Transilvania a fost singura care a dat curs invitaţiei Asociației Credere şi a venit şi cu soluţii concrete în sprijinul împrumutaţilor în franci elveţieni, la negociere fiind invitate toate băncile care au acordat/preluat împrumuturi în franci elveţieni.

 

Citește și: Îți amâni ratele cu o declarație pe proprie răspundere

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele