Android Go, un soft marca Google pentru telefoanelor bune și ieftine

0

Miercuri, 17 mai 2017, la conferința Google I / O developer din Mountain View, California, Google a anunțat începerea unui nou program, axat pe software-ul telefonului. Se numește Android Go și vizează realizarea unor optimizări speciale pentru telefoanele ieftine, slab dotate. Ar putea fi una dintre cele mai importante inițiative Google.

Scopul Android Go

Cu Android Go, Google acordă cea mai mare atenție modului în care un telefon folosește datele mobile. Astfel, principalul obiectiv al companiei Google este de a face propriul software care să funcționeze pe telefonele cu o dotare mai  slabă. Noul soft urmărește optimizarea, pentru hardware-ul limitat, a unor aplicații precum YouTube și Maps sau a magazinul Google Play în așa fel încât să reducă utilizarea datelor mobile.

Inițiativele Android Go privind aplicațiile

Android Go urmărește realizarea unei versiuni altertative a YouTube-ului, numită în mod adecvat YouTube Go, ce va oferi o previzualizare a unui videoclip înainte de a fi vizionat. Astfel, utilizatoarul poate să decidă dacă va consuma sau nu netul pentru acel clip. O altă caracteristică este opțiunea de a salva un videoclip pe telefon, astfel încât să poată fi vizionat ulterior fără conectivitate la internet.

Android Go va avea, de asemenea, o versiune specială a magazinului Play, care evidențiază aplicațiile compatibile cu telefoanele low-cost. De exemplu, o aplicație va fi selectată datorită modului bun de funcționare offline.

Citește și: Avionul care zboară non-stop, construit de un student în România

Viziunea Google

Inițiativa Android Go a pornit de la dorința Sundar Pichai, CEO Google, exprimată în urmă cu 2 ani (la momentul acela fiind vice-președinte) de a conecta “următoarele 5 miliarde”, făcând referire la numărul mare de oameni din țara sa natală, India, care nu aveau încă un smartphone.

“Android a fost cu adevărat despre aducerea lumii computerizate către toată lumea”, a declarat Sameer Samat, vicepreședint

e al managementului produselor Android și Google Play, în cadrul unui interviu efectuat la începutul acestei săptămâni la sediul Google Mountain View. “În timp ce hardware-ul este jumătate din poveste, software-ul trebuie, de asemenea, să fie reglat pentru nevoile utilizatorilor care au o conectivitate limitată a datelor”.

Google spune că Android Go va fi instalat în mod implicit pe fiecare dispozitiv cu 1 GB RAM sau mai puțin. Având în vedere că sistemul de operare Android este cel mai popular sistem de operare din lume, și că nu toată lumea din fiecare regiune își poate permite un dispozitiv cu specificații de top, este o mișcare binevenită.

Conform celor de la Google, Android a ajuns să ruleze în prezent pe 2 miliarde de dispozitive mobile. Efortul din jurul Android Go ar trebui să faciliteze obținerea ,,următorului miliard.”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele