Amber Gardens, singurul ansamblu rezidențial din România cu locuințe verzi de lux

0

Amber Gardens este singurul ansamblu rezidențial din România cu locuințe verzi de lux, care are la bază principiile designului bioclimatic și aplică standardele energetice ale unei case pasive, cel mai performant standard energetic din lume.

Amber Gardens cuprinde 50 de vile verzi de lux, care pot fi personalizate în funcţie de nevoile familiei. Din cele 50 de vile, mai sunt disponibile 10. Vilele au dimensiuni începând cu 166 m2 și gradină de 350 m2. Vila cea mai mică poate avea 3 sau 4 dormitoare, în funcție de nevoi.

Concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanță, locuinţele Amber Gardens consumă cu 90% mai puțină energie faţă de o casă convenţională. De asemenea, Amber Gardens este primul complex rezidenţial din România cu locuinţe inteligente.

Complexul este amplasat în partea de nord a capitalei, cu deschidere şi acces direct la pădurea Băneasa-Tunari, în zona Otopeni – Tunari. Tunari este în prezent singura localitate din zona de nord a oraşului cu 3 puncte de acces direct: DN1, Şoseaua Pipera-Tunari, Şoseau de Centură şi în curând A3.

Amber Gardens este sigurul proiect cu vile verzi de lux din România. Amber Gardens respectă standardele energetice ale unei case pasive, cel mai performant standard energetic din lume, și urmează principiile de design bioclimatic.

“Locuinţele verzi oferă economii substanţiale la costurile pentru energie şi asigură calitate, sănatate şi confort ca beneficii suplimentare comparativ cu locuinţele standard existente pe piaţă. O certificare independentă oferă o garanţie cumpărătorului cu privire la modul în care locuinţa a fost construită pentru a atinge aceste standarde ridicate de sustenabilitate”, declară Monica Ardeleanu, Director Executiv, RoGBC.

Citeste aici si despre sfaturi de a transforma casa de locuit

În prezent, Amber Gardens este singurul complex cu vile din România care a primit certificarea “Casă Verde” acordată de către Romania Green Building Council (RoGBC) şi care demonstrează că pot fi respectate deja standardele energetice impuse de Uniunea Europeană pentru 2020.

Astfel, locuinţele Amber Gardens sunt considerate investiţii sigure de către instituţiile bancare, iar achiziţia lor este facilitată și prin IPOTECA VERDE, un credit special creat pentru a încuraja achiziția locuințelor verzi.
Ipoteca verde are condiții mai bune și aduce economii la rata lunară faţă de creditul imobiliar standard.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele