Iohannis vrea alegeri parlamentare, vede un PSD toxic și refuză traseismul politic

0

Klaus Iohannis vrea alegeri parlamentare, vede un PSD toxic și refuză traseismul politic. Iohannis crede că alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit. Președintele României a adăugat că aceste alegeri trebuie să aibă loc la termen, fiind fundamentale pentru modul în care se va gestiona pandemia și perioada post-pandemie.

 

“Mâine va fi ultima zi în care se mai pot depune candidaturile pentru alegerile parlamentare. Aceasta înseamnă că intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul care va avea loc pe 6 decembrie, dată care a fost stabilită deja de câteva luni.

Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă cu insistență ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor, în ciuda situației epidemiologice actuale, și că acestea se pot amâna. Nimic mai fals! Alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică validă, care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ și legitimat prin votul cetățenilor. Alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit și cu mai multe șanse peste câteva luni”.

Despre majoritatea din Parlament formată în mare parte din PSD, șeful statului a spus: ”Actuala majoritate pesedistă este una ilegitimă, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voința reală a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică și nereprezentativă din martie, de când ne confruntăm cu această epidemie? A pus umărul la rezolvarea acestei crize sanitare, așa cum ar fi fost firesc? Nu, dimpotrivă! Actuala majoritate a întârziat și chiar a blocat o serie de măsuri de combatere a pandemiei și a adoptat legi populiste care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani”.

Florin Iordache numit în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ

Numirea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ este dovada că PSD este ”toxic”

”Pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate, să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri, când celebrul autor al Ordonanței 13, Florin Iordache a fost votat în Parlamentul României în funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Pesediștii găsesc mereu o cale să-și recompenseze servanții care au slujit cu obediență interesele obscure de partid oferindu-le funcții plătite generos din banii publici. Totul pentru ai lor, nimic pentru cetățeni”, a afirmat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Cotroceni.

Iohannis spune ”NU” traseismului politic

Șeful statului spune că „traseismul falsifică rezultatul votului popular” și că va trebui „să facem ordine în această harababură parlamentară”.

”Vă spun franc și pe față, dacă ajungem să decid și eu ce vom scrie într-o nouă constituție, fiți sigur că voi insista să scriem acolo ceva despre interzicerea traseismului. Uitați-vă la parlamentul trecut și la acesta și dacă facem o comparație între parlamentul care și-a început mandatul și parlamentul care își termină mandatul, aproape că nu există nicio asemănare. Acest traseism falsifică rezultatul votului popular.

Oamenii merg și aleg anumite partide și pe timpul mandatului se amestecă tot și apar alte partide, apar alte formațiuni, dispar majorități, apar majorități. Nu așa este gândit parlamentarismul și odată și odată trebuie să ne trezim și să facem ordine în această harababură parlamentară”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Vezi cum arată un purificator de aer anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele