Airbnb intenționează să concedieze 25% din angajați

0

Airbnb intenţionează să concedieze 1.900 de angajaţi, respectiv 25% din forţa sa de muncă, iar măsura va intra în vigoare pe 11 mai, motivul fiind criza fără precedent provocată de pandemia de coronavirus, relatează CNBC, citată de News.ro.

 

Informaţia referitoare la concedieri a fost publicată prima oară de publicaţia The Information, care a relatat că va fi comunicată angajaţilor de către directorul general Brian Chesky, printr-o videoconferinţă.

”Trecem împreună prin cea mai chinuitoare criză a vieţii noastre şi, pe măsură ce a început să se desfăşoare, călătoriile globale s-au blocat”, a scris Chesky într-o notă adresată angajaţilor.

 

Afacerile Airbnb au fost afectate grav, veniturile din acest an fiind estimate la mai puţin de jumătate faţă de cele obţinute în 2019

 

Anterior concedierilor, Airbnb avea 7.500 de angajaţi. Airbnb va opri proiectele legate de hoteluri, o divizie de transport şi cazări de lux, a arătat directorul general.

”Călătoriile în această lume nouă vor arăta diferit, iar Airbnb trebuie să evolueze în consecinţă”, a explicat el.

Angajaţii americani concediaţi vor primi salariul de bază pentru 14 săptămâni plus o săptămână în plus pentru fiecare an lucrat la Airbnb. Airbnb va mai oferi angajaţilor americani asigurare medicală pentru o perioadă de 12 luni. Data de 11 mai va fi ultima zi de lucru pentru angajaţii afectaţi din Statele Unite şi Canada.

Citește și: Românii se grăbesc să plece în vacanță. Martin: „Au început rezervările pentru 15-17 mai”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele