15 octombrie, ziua neagră coronavirus pentru România

0

15 octombrie, ziua neagră coronavirus pentru România. Sunt mai multe motive: 1 – cele mai multe decese provocate de COVID-19, 2 – cei mai mulți pacienți la terapie intensivă și 3 – cele mai multe cazuri în București, cel mai mare oraș al României. 4 – 73 de persoane au murit, iar numărul celor trataţi la terapie intensivă este cu 100 mai mare decât luni.

 

5 – suntem în a doua zi consecutivă cu peste 4000 de noi infectări, iar sistemul medical este la limită.

Sunt 721 de pacienți COVID internați la terapie intensivă, cu 35 mai mulți decât ieri. E o creștere accelerată în ultima perioadă, așa că sunt județe unde nu mai există niciun loc pentru pacienții COVID.

“S-a pierdut momentul când aveam o șansă să putem ține sub control pandemia. Acum sperăm că noile măsuri luate vor da rezultate doar de-abia peste una-două săptămâni și avem speranța că se va stopa numărul de cazuri”, a declarat medicul Virgil Musta, şeful secţiei ATI a Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timișoara.

Situația este dramatică: 73 de persoane, toate și cu alte afecțiuni decât COVID, au murit.

Bucureștiul bate record după record. Sunt 777 de cazuri confirmate în 24 de ore, dublu față de raportarea de la începutul săptămânii.

Clotilde Armand: Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta

Cazurile au crescut, dar incidența, potrivit autorităților, rămâne sub limita de 3 la mie.

Prefectul e în concediu de odihnă, iar Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a stabilit, în lipsa lui, o incidență egală cu cea de ieri. Sunt doar schimbări de program la unele școli.

Ministrul Educației a făcut verificări și, surpriză: în Capitală, tabletele pentru elevi nu au ajuns în școli.

Infectările rămân peste pragul de 4.000, dar tot mai multe județe trec de 100 de cazuri noi pe zi. După București, Cluj și Iași au cele mai multe infectări zilnice.

Până acum, pe teritoriul României au fost infectate, în total, aproape 170 de mii de persoane.

Scapă de covid cu un purificator eficient anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele